Nieuwsoverzicht

U bent hier: Over ons » Nieuwsoverzicht

» Nieuwsoverzicht

» Waarom een Onesto-woonkrediet?

» Kantoren en contactpunten

» simulatie


Zoeken
Vraag hier een offerte aan
of BEL gratis 0800/15 007
voor meer informatie

Login  als klant of als partner


Wijziging registratierechten voor compromis na 1 juni    -    16 maart 2018

De Vlaamse regering heeft de definitieve regeling rond de registratierechten op de aankoop van woningen goedgekeurd. De nieuwe tarieven zullen gelden voor verkoopovereenkomsten vanaf 1 juni.
Vlaams minister van financiƫn, Bart Tommelein: "We willen de burgers duidelijkheid en rechtszekerheid bieden. We vragen een spoedige behandeling door het Vlaams Parlement zodat de verlaging van de koopbelasting voor de gezinswoning kan ingaan op 1 juni."

Eerder werd al bekend dat het bestaande systeem van klein (registratierecht aan 5%) en groot (10%) beschrijf wordt afgeschaft. Er komt een eengemaakt tarief van 7 procent, met een extra korting voor bescheiden woningen. Voor woningen tot 200.000 euro betaal je geen registratierechten op de eerste schijf van 80.000 euro. Dat levert een extra korting van 5.600 euro op.

Opgelet: de datum van de onderhandse verkoopovereenkomst (het compromis) bepaalt welk systeem geldt. Voor wie het compromis tekent voor 1 juni geldt dus nog de oude regeling. Soms, voor woningen die genieten van klein beschrijf en die een relatieve hoge koopprijs hebben, is de oude regeling voordeliger. Laat best de notaris berekenen welk systeem voor jou het voordeligste is.

Wanneer het voordeliger is om te wachten, dan kunnen koper en verkoper een wederzijdse koopbelofte sluiten. De partijen zijn dan toch zeker dat de voorwaarden vast liggen, maar kunnen de ondertekening van de overeenkomst zo uitstellen tot na 1 juni. Ook dat kan best via de notaris geregeld worden

Laatst gewijzigd op 16 maart 2018, 16:34


 

Home  | Contact  | Sitemap  | Disclaimer
Created by Ideaxis.com & copyright 2007-2008 Onesto